Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
mąka pszenna
jaja 6 szt
tłuszcz do smażenia
kapusta kiszona 0,5 kg
cebula 1 duża
marchew 1 średnia
ziele angielskie 2 ziarna
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą

Mleko miksujemy z 2 jajkami, dodajemy tyle mąki, aby powstało gładkie, ale nie za rzadkie ciasto. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy cienkie naleśniki. Marchew obieramy, ścieramy na grubych oczkach, gotujemy przez 10 minut wraz z odciśniętą kapustą kiszoną (dolewamy około szklanki wody) i zielem angielskim. Odcedzamy, studzimy. Cebulę obieramy, kroimy w małą kostkę, lekko przesmażamy, dodajemy do kapusty z marchewką. Farsz doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem. Farsz kladziemy na naleśniki, zwijamy krokiety. Panierujemy je w roztrzepanym z wodą jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 14.02.2012 07:51
Super, idealne do barszczu czerwonego
Andzia1977
Andzia1977 01.02.2012 21:30
pyszotka
gacopierz23 19.10.2011 14:37
też takie robię są super
ziutula
ziutula 11.10.2011 13:34
i barszczyk do krokiecików...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak