Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorek w sosie chrzanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ozorek wołowy 2 średnie
chrzan 1 korzeń
śmietana
sól
pieprz
mąka 1 czubata łyżka
marchew 2 średnie

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorek w sosie chrzanowym

Ozorek gotujemy z marchewką do miękkości. Ozory studzimy, obieramy ze skóry, kroimy w talarki. Wywar z gotowania ozorów przecedzamy przez sito i zalewamy pokrojone mięso. Chrzan obieramy, ścieramy na tarce do ziemniaków. Mąkę rozpriwadzamy w śmietanie, dodajemy do ozorów, gotujemy 5-10 minut, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z utłuczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 08.11.2011 11:08
lubie
krystyna24 08.11.2011 11:08
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak