Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jabłkowo-brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
brzoskwinie 3 szt.
cukier drobny do smaku
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jabłkowo-brzoskwiniowy

Na dno garnka wlać wodę, następnie pokrojone w drobną kostkę jabłka i brzoskwinie. Dusić owoce do miękkości. Gdy już beda miękkie posypać cukrem do smaku (jezeli jest słodki to nie sypać). Wymieszać i gotowe. Wybornie smakuje do naleśników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 07.01.2012 11:37
pyszniutki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak