Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indycza z kaparami na chleb

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 25 dag
kapary całe Smak 20-30 szt
sól
pieprz
mąka 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
camembert 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indycza z kaparami na chleb

Kroki postępowania

1
W piersi z indyka robimy kieszonkę, którą doprawiamy lekko solą i pieprzem i wkładamy do niej kapary.
Krok 1 - Pierś indycza z kaparami na chleb foto
2
Ser kroimy w plastry i wkładamy do indyczej kieszonki.
Krok 2 - Pierś indycza z kaparami na chleb foto
3
Nacięcie dokładnie spinamy wykałaczkami.
Krok 3 - Pierś indycza z kaparami na chleb foto
4
Mięso oprószamy mąką i smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym mocno tłuszczu. Następnie dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 10-15 minut (w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody).
Krok 4 - Pierś indycza z kaparami na chleb foto
5
Podajemy zamiast wędliny na śniadanie lub z dodatkami na obiad.
Krok 5 - Pierś indycza z kaparami na chleb foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lotar 02.02.2012 16:31
świetny przepis !
IZABELA29 24.01.2012 18:06
nie przepadam za smakiem kaparów
rosik93 17.10.2011 08:51
super
pacpaw 11.10.2011 21:02
ten indyk chodzi za mną już od pewnego czasu :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak