Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w panierce.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarek 10 duzych
jajko 2-3
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w panierce.

Kroki postępowania

1
Od pieczarek odcinam trzonki i przyprawiam kapelusze. Staram się by przyprawy wpadły między blaszki.
Krok 1 - Pieczarki w panierce. foto
2
Moczę w jajku bardzo dokładnie.
Krok 2 - Pieczarki w panierce. foto
3
Obtaczam w bułce.
Krok 3 - Pieczarki w panierce. foto
4
Smażę na oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Pieczarki w panierce. foto
5
Pieczarki gotowe :) Smakują bardzo dobrze nawet gdy się je odgrzewa.
Krok 5 - Pieczarki w panierce. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 01.10.2012 20:06
super - pyszne!
kamyk 07.06.2012 21:37
jadłem raz i nawet mi skamowały
Mirka-Ludomila 20.10.2011 00:57
są smaczne
Magdalena67 10.10.2011 19:43
jeszcze tak nie robiłam, wyglądają świetnie
ewasylwia 10.10.2011 12:38
lubię takie pieczareczki
Beatris 10.10.2011 11:21
Bardzo często robię takie pieczareczki. Są przepyszne.
banditka 10.10.2011 10:28
szybkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak