Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe ciacha francuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jaja 1 sztuka
czekolada z bakaliami 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ciacha francuskie

1. Rozkładamy płat ciasta francuskiego i wykrawamy z niego takie same kształty (najlepiej robić to foremką, np w kształcie serduszka, kwiatka czy innym)

2. Czekoladkę łamiemy w kostki, kładziemy na jednym wykrojonym kawałeczku, nakładamy an niego drugi i zlepiamy po bokach.

3. Jajko roztrzepujemy i pędzelkiem nakładamy odrobinkę na wierzch każdego ciasteczka.

4. Pieczemy ok 15-18minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.12.2012 10:01
świetna propozycja
karolina1869 24.10.2012 21:06
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak