Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti carbonara

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 250 g
boczek wędzony 150 g
GORGONZOLA 100 g
jaja 3-4 sztuki
śmietana 300 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku
bazylia świeża do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti carbonara

1. Makaron gotujemy wg przepisu.

2. Boczek kroimy w kosteczkę albo w paseczki - jak kto woli i smażmy aż zacznie się rumienić.

3. Jajka, ser, śmietanę miksujemy razem dodając do smaku sól, pieprz i oregano.

4. Makaron odcedzamy ale nie chłodzimy zimną wodą, jednak wrzucamy jeszcze ciepły do garnka i polewamy sosem - powinien się delikatnie ściąć pod wpływem ciepła makaronu. Dodajemy również boczek.

5. Liście bazylii siekamy i dodajemy do spaghetti kiedy jest już na talerzykach.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 29.04.2013 09:44
pyszne danie
Motorek 04.10.2012 14:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak