Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane buraczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 6 szt
mięso mielone 30 dek
cebula 1 szt
ryż 1 worek
olej 3 łyżki
śmietana 4 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane buraczki

Buraczki umyć i upiec w pietarniku, obrać ze skórki i wydrążyć łyżeczką. Ryż ugotować mięso presmażyć z pokrojoną cebulą dodać przyprawy. Ryż wymieszać z mięsemi napełnić buraczki. Ułożyć w żaroodpornym naczyniy podlać pół szklanki wody,skropić olejem i zapiec. Chwilę przed podaniem polać śmietaną i trzymać w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 26.04.2013 11:54
nadziewanych buraczkow jeszcze nie jadlam
Renataj 19.09.2012 22:34
Nadziewane warzywa to coś dla mnie ale buraczków w takim wydaniu jeszcze nie jadłam.
Anna152 30.06.2012 08:21
pomysłowe
teresa18 26.06.2012 17:34
ciekawe
Rybciia 16.06.2012 22:22
pomysłowe :-)
gacopierz23 03.06.2012 12:11
ekstra
m1monika 24.05.2012 11:38
fajne :-)
Łukasz15 15.05.2012 10:01
smaczne
Ewa111 24.04.2012 20:08
ciekawy przepis,takich buraczków nigdy nie próbowałam
Ewelina38 18.11.2011 20:41
bardzo ciekawy przepis i patrząc po składnikach na pewno by mi smakowało :)
owca441 12.11.2011 15:35
bardzo oryginalny przepis, kusząca propozycja
owca441 12.11.2011 15:35
bardzo oryginalny przepis, kusząca propozycja
Dorota59 27.10.2011 20:22
nigdy takich nie jadłam
MAR3STA 09.10.2011 22:34
warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak