Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arcydzięgielówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korzeń arcydzięgiela 6 dkg
wino białe wytrawne 0,75 litra
koniak 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
anyż 2 g

Przepis i sposób przygotowania na: Arcydzięgielówka

Obrany, umyty, osuszony i rozdrobniony korzeń arcydzięgiela pokroic i włożyc do słoika, potem oddac anyżu, wlac wino oraz koniak, podłodzic do smaku i szczelnie zamknąc słoik i odstawic na 2 tyg. nie zapominac o poruszaniu słoikiem od czasu do czasu. Przefiltrowac i rozlac do butelek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.03.2013 11:27
bardzo ciekawy przepis
Anna169Hosz 18.01.2012 11:37
Interesujący przepis, może być dobre.
olivka 07.01.2012 11:43
nie robiłam nigdy ale może czas spróbować:-)
Wacław 12.11.2011 17:25
dobre !!!
rutynka 21.10.2011 09:35
musi być dobre i uderzające!
rutynka 21.10.2011 09:35
musi być dobre i uderzające!
Margo1 14.10.2011 17:53
fajne
Margo1 14.10.2011 17:53
fajne
novita26 13.10.2011 08:38
super
novita23 10.10.2011 08:33
musze spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak