Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurkowy krem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warzywny 2,5 litra
kurki 80 dag
mąka 3 czubate łyżki
śmietana 30% 200 ml
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
cebula biała 1 duża
masło 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurkowy krem

Kurki dokładnie czyścimy, miksujemy wraz z cebulą w malakserze, przesmażamy na maśle, lekko solimy, dodajemy do wywaru warzywnego, gotujemy 5 minut, po czym zaprawiamy mąką zmieszaną ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak