Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 2 duże
wywar warzywny 2,5 litra
śmietana 30% 100 ml
mąka 2 czubate łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
woda 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z selera

Seler obieramy i kroimy w drobne kawałki, zalewamy wywarem warzywnym (tak aby wywar tylko przykrył seler). Gotujemy 20 minut, lekko studzimy, miksujemy, dodajemy resztę wywaru, zagotowujemy, dolewamy rozprowadzoną w wodzie mąkę, zmieszaną ze śmietaną/ Gotujemy jeszcze 5 minut i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kucharkiem. Krem podajemy z grzankami, posypany żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak