Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grochówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 30 dag
marchewka 1
cebula 1
sól
majeranek 1 łyżeczka
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grochówka

Groch przebrać, umyć, moczyć w litrze wody przez 12 godzin. Cebulę obrać, posiekać. Marchew oskrobać, pokroić w kostkę. Groch zagotować w wodzie, w której się moczył. Do grochu dodać posiekaną cebulę, pokrojoną marchewkę, majeranek i łyżeczkę soli. Boczek włożyć do zupy i gotować przez 1, 1/2 godziny dolewając ewentualnie wodę. Zupę posolić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 12.01.2016 00:47
już dawno taka jadłam a bardzo lubię
IZABELA29 13.10.2011 09:07
bardzo dobra zupka....
MAR3STA 09.10.2011 22:16
lubię grochówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak