Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
włoszczyzna
majeranek
mąka
olej do smażenia
śmietana 18 proc
sól
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie curry

Łopatkę pokroić na grubsze plastry, rozbić. Zapeklować majerankiem i solą, pozostawić na godzinkę.
W między czasie pokroić włoszczyzną w kostkę, gotować z listkiem laurowym i zielem angielskim, dodając odrobinę soli.
Następnie bitki podsmażyć na oleju i dodać do gotującego się wywaru. Gotować na małym ogniu.
Gdy mięso będzie miękkie, dodać pieprz ziołowy i curry (ilość w/g). Podgotować.
Na koniec dodać śmietanę wymieszaną z niewielką ilością wody i mąki. Zagęścić sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 25.03.2012 13:47
fajne
ana00 13.03.2012 08:35
są przepyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak