Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skórka z pomarańczy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka z pomarańczy z ok 5 kg
woda 1 l
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: skórka z pomarańczy

skórki wkładamy do wrzącej wody i gotujemy ok 10 min czynnośc tą powtarzamy jeszcze 2 razy za każdym razem zmieniające wode. Przygotowujemy syrop wodę rozpuszczamy w cukrze i dodajemy pokrojone w paseczki lub kostkę skórki gotujemy jeszcze 10 min gorące przekładamy do słoików i odwracamy do góry dnem i przykrywamy ręcznikiem. Dodatek do serników

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak