Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe szparagi w masełku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi 1 pęczek
sól
cukier
mleko
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Białe szparagi w masełku

Szparagi starannie obierz od czubków ku nasadzie. Ugotuj w lekko osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru. Aby szparagi były delikatniejsze, możesz do wody dolać mleko. Białe szparagi gotujemy 15 minut. Szparagi można podawać z wybranymi dipami lub następnie obtoczyć w rozgrzanym masełku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 08.05.2013 22:31
ale pyszniutkie
MAR3STA 09.10.2011 22:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak