Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dzem z pigwy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 2 kg
cukier żelujący 3 kg
woda 3 l

Przepis i sposób przygotowania na: dzem z pigwy

pigwy obieramy i usuwamy gnaizda nasienne. Owoce i skórki zalewamy wodą i gotujemy 30 min po tym czasie dodajemy cukier i mieszamy gorący dzem przelewamy do słoików i pasteryzujemy ok 10 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 09.10.2011 16:06
i po co obierać ze skórki skoro według ciebie dżem jest z całości?
SmacznaPyza 09.10.2011 16:04
a może powinnaś odwrócić słoiczek etykietą do przodu to zobaczylibyśmy jaka firma go produkuje?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak