Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
masło 1 kostka
cukier kryształ 35 dag
budyń śmietankowy 2 łyżi
rodzynki 10 g
zapach waniliowy 1 łyzeczka
ser biały 1 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński

ser przekręcić przez maszynkę raz jajka z cukrem same żółtka dodać ser ciągle mieszając roztopić masło i dodać ubić białka z 10 jaj i delikatnie budyń wsypać wymieszać wszystko razem włożyć do tortownicy piec 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak