Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wódka 1/2 litra
spirytus 1/2 litra
cukier 1 szklanka
tatarak 1 kłącze

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerówka

Świeżone zebrane w maju kłącza tataraku dokładnie oczyścic, umyc, osuszyc i rozdrbinc. Zalac w słoju alkoholem, zaspyac cukrem i odstawic na miesiąc w ciepłe miejsce. Po przefiltrowaniu rozlac do butelek i przechowywac w chłodnym i iemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 15.05.2012 16:06
nie piłam jeszcze nigdy ajerówki:)
jolita 25.11.2011 09:45
fajne
Margo1 04.11.2011 21:27
lubie
Margo1 04.11.2011 21:27
lubie
rjustysia 03.11.2011 10:43
świetny przepis :)
novita26 12.10.2011 08:05
mniam
Olaa 09.10.2011 17:22
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak