Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ajerkoniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 litra
cukier 1/4 kg
żółtko jajek 5 szt
spirytus 1/4 litra
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak

Zagotowac mleko z cukrem waniliowym i ostudzic. Zółtka ubic z cukrem, połączyc zmlekiem i powoli dodac spirytus, tak aby płyn sie nie zwarzył. Do picia nadaje sie po dwóch godzinach, kiedy zgęstnieje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 17.05.2012 11:27
tradycyjny, smaczny ajerkoniak:)
Neetka90 12.04.2012 18:00
lubię to :)
Neetka90 12.04.2012 18:00
lubię to :)
Neetka90 12.04.2012 18:00
lubię to :)
Neetka90 12.04.2012 18:00
lubię to :)
jolita 25.11.2011 09:47
mniam
novita26 24.11.2011 08:08
fajne
Olaa 09.10.2011 17:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak