Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Agrestówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 1 kg
wódka 1/2 litra
spirytus 1/2 litra
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Agrestówka

Dojrzałe owoce umyc, odsączyc na sicie, usunąc ogonki i szypułki, lekko nagnieśc i włożyc do słoja. Dodac cukier, zalac alkoholem, szczelnie zamnkąc i odstwaic na dwa tygodnie w słoneczne miejsce o temp. pokojowej, od czasu do czasu poruszając naczyniem. Następnie filtrowac i rozlac do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 13.01.2012 00:19
dobre
jolita 25.11.2011 09:48
fajne
aacaac 24.11.2011 08:17
mniam mniam
novita26 12.10.2011 08:06
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak