Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa na boczku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasoli 25 dag
boczku 0,5 kg
marchewki 2
cebula biała 1
mąki 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa na boczku

Fasolę moczyć w wodzie przez cała noc. Marchew i cebulę obrać i drobno pokroić. Boczek gotować z liściem laurowym i szczyptą soli. Dodać marchew, cebulę i fasolę. Miękki boczek wyjąć z wywaru i pokroić na drobne kawałki. Kiedy fasola bedzie miękka, ponownie dodać boczek do wywaru. W kubeczku wymieszać łyżkę mąki, jajko i szczyptę soli z niewielką ilością wody. Nabierać na łyżeczkę ciasto i wkładać pojedyńczo kluseczki do gotującej sie zupy.

Smacznego!!!1

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak