Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wykwintny bekon.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bekon 60 dag
pomarańcza 2 szt
rokpol 2 łyzki
masło 2 łyżki
dymki ze szczypiorkiem 1 pęczek
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Wykwintny bekon.

Rokpol i masło utrzeć na jednolitą masę z dodatkiem soli i pieprzu - wstawić do lodówki.
Pomarańcze sparzyć,wyszorować i z jednej zetrzeć skórkę na drobnej tarce a sok wydusić.Drugą pokroić w plastry.Dymkę drobno pokroić,dodać otartą skórkę i sok z pomarańczy - wymieszać.Bekon pokroić na 4 plastry,naczynie żaroodporne posmarować oliwą,włożyć bekon i piec 7-10 min w tem.190 stopni.Następnie bekon przełożyć na drugą stronę na każdy plaster położyć cebulkę i zapiekać następne 7 minut.Po wyjęciu z piekarnika na każdy kawałek położyć plaster pomarańczy a na nie szprycą wycisnąć masę serową.Udekorować natką pietruszki.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 31.12.2013 08:23
świetny przepis
Grażyna13 03.08.2013 18:40
Podoba mi się :)
Wafelek2601 07.05.2013 13:22
Dla mnie super
Motorek 12.01.2013 11:31
fajny przepis
alaaa 05.01.2013 18:25
pomysłowo i na bogato
AgaS10 16.10.2011 15:47
super:)
pacpaw 13.10.2011 21:58
BRAWO!
barbara11561 12.10.2011 20:16
no super jedzonko
IZABELA29 11.10.2011 08:38
nigdy go nie robiłam
anemon 10.10.2011 08:35
Zgadzam się, faktycznie wykwintny.
misia53 09.10.2011 16:47
Wow! Jaki wypas!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak