Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
budyń waniliowy 1 szt
mleko 125 ml
masło 125 g
śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonki

Pół opakowania ciasta francuskiego pokrój na 6 prostokątów, następnie upiecz je w 200 stopniach. Budyń ugotuj i zostaw do wystudzenia. Gdy będzie już chłodne utrzyj go z masłem na jednolitą masę. Śmietąnę utrzyj z zagęstnikiem-fix. Ciasto przełóż dwiema masami i wstaw do lodówki. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak