Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z kurczakiem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 200 g
podwójna pierś z kurczaka
natka pietruszki garśc
pieczarki 0,5 kg
masło łyżka
przyprawa gyros łyżka
chili 0,5 łyżeczki
imbir 0,5 łyżeczki
sól szczypta
ząbek czosnku
sos sojowy 3 łyżeczki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z kurczakiem i pieczarkami

Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą gyros i polewamy odrobiną oleju, mieszamy i wstawiamy do lodówki. Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody. Pieczarki kroimy na ósemki, smażymy do odparowania wody, następnie dodajemy masło i podsmażamy na złoty kolor. Kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy posiekany czosnek, chilli, imbir, szczyptę soli, posiekaną pietruszkę, pieczarki, sos sojowy. Następnie mieszamy całość z ugotowanym makaronem i polewamy do smaku olejem ryżowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 13.10.2011 22:23
super sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak