Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem i cynamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 3-4 łyżki
jabłko
cynamon łyżeczka
jajko
jogurt naturalny 1/2
proszek do pieczenia łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem i cynamonem

Jabłko obieramy, kroimy z 6 plasterków i resztę ścieramy na tarce na średnich oczkach.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, dodajemy starte jabłka. Kładziemy placki na patelni i na wierzch kładziemy plasterki owocu. Smażymy do zarumienienia.

Można polać je łyżeczką miodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak