Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmoladka z pigwy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
cukier 500 g
woda 800 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Marmoladka z pigwy

1. Owoce umyć, obrać rozkroić na pół (można jeszcze drobniej wtedy szybciej owoce się rozpadną) i usunąć nasionka. Wrzucić do rondelka, zalać wodą, zagotować, gotować ok 50 minut na średnim ogniu aż owoce się rozpadną. Dosłodzić, trzymać na ogniu przez kolejne 15 minut.

2. Przygotować słoiczki, nałożyć do nich pigwę. Pasteryzować ok 25-30 minut. Doskonałe do przekładania ciast, na kanapki a jak się ktoś uprze to nawet można dodać do herbaty jeśli nikomu nie będzie przeszkadzała jej mętność ;)

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 04.01.2013 18:21
Super,nigdy nie robiłam .Myślę że w tym roku to się zmieni. :)
Poison1988 15.12.2012 20:36
zazdroszczę mi niestety skończyła się i pigwa i dostęp do niej :(
TEtalicha 15.12.2012 20:29
mam duzo pigwy jeszcz, moze byc zrobiła
Monika111 08.10.2011 21:11
Fajna :)
Magdalena42 08.10.2011 20:57
polecam
katoda
katoda 08.10.2011 20:52
Moja mama kiedyś robiła - jest PYSZNA!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak