Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta zasmażana

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 sztuka
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
jabłko 1 sztuka
cukier 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
ocet 1 łyżka
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta zasmażana

Kroki postępowania

1

Kapustę szatkujemy i możemy sparzyć. Następnie dodajemy starte jabłko, kminek i pozostałe przyprawy. Dobrze mieszamy.

Krok 1 - Czerwona kapusta zasmażana foto
2
Boczek na skwarki kroimy w kostkę i podsmażamy z posiekaną cebulką.
Krok 2 - Czerwona kapusta zasmażana foto
3

Gotowe skwarki dajemy do kapusty i dodajemy do smaku ocet. Można zastąpić cytryną. Dokładnie całość mieszamy.

Krok 3 - Czerwona kapusta zasmażana foto
4

Wszystko chwilę dusimy, aby się dobrze "przegryzło". Podajemy do obiadu. Pycha!

Krok 4 - Czerwona kapusta zasmażana foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 17.11.2012 21:33
dawno już temu szukałem dobrego przepisu na kapustę
cooleczka 09.01.2012 17:15
pycha
misia53 29.11.2011 02:26
kolorek wyszedł ci piękny
Dorota76 10.10.2011 22:32
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak