Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki wołowe w śmietanie

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 600 g
cebula 2 szt
mąka 3 łyżki
papryczka ostra 1 kawałek
sok z cytryny,sól,pieprz wg uznania
śmietana 200 g
olej 2 łyżki
grzyby suszone 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: bitki wołowe w śmietanie

Poprzedniego dnia należy umyć i namoczyć grzyby.mięso oczyscić z błon i żyłek,opokroić na 4 plastry.Zbić,posmarować sokiem z cytryny,skropic olejem,posypać pieprzem,posolić.Ułożyć jeden na drugim i tak zostawić na 15 minut.Następnie obtaczać w mące i smażyć na silnym ogniu z obu stron.Przełożyć do garnka.Cebulę pokroić w plastry,usmażyć na złoto i przełożyć do bitek.dodać papryczkę, grzyby oraz wodę z grzybów i dusić 45 minut pod przykryciem.Gdy mięso będzie miękkie,dodać smietanę,doprawić i zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 10.11.2013 13:56
nigdy nie jadłam ze śmietaną...
Margo1 25.01.2013 09:47
przepyszna potrawa
iknbozka 22.12.2011 20:48
mniam
kamyk 17.11.2011 08:49
zjadłbym takie bitki
gosia47-47 02.10.2011 09:00
dobre
Gosia32
Gosia32 25.01.2011 21:35
Super:}
Magdalena80 11.01.2011 23:31
pyszności
Jaheira11 11.01.2011 23:24
smaczne
monisia1977 17.10.2010 09:36
pycha
Karolcia12 27.09.2010 11:11
ale smaczne
mehia 24.09.2010 23:12
ekstra :)
Joanna108
Joanna108 23.09.2010 09:31
OOOOO... bardzo ciekawa odmiana bitek. Mam grzybki w sporej ilości po wczorajszym grzybobraniu. Wprawdzie nie suszone, ale myślę, że w takim wariancie bitki też będą dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak