Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 kg
marchew sztuka
cebula 1/2 sztuki
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

1. Kapustę szatkujemy na szatkownicy albo po prostu drobno kroimy.

2. Marchew ścieramy na tarce o grubych otworach.

3. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.

4. Wszystkie warzywa mieszamy razem w miseczce i posypujemy odrobiną soli. Odstawiamy aby kapusta nam zmiękła na jakieś 30-60minut.

5. 4 łyżki oleju mieszamy z odrobiną soli, pieprzu i cukru, wlewamy sok z cytryny. Po upłynięciu wskazanego czasu polewamy surówkę, mieszamy i odczekujemy jeszcze ok 20 minut aby warzywa się przegryzły.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.12.2012 06:37
pyszna surówka
Kuchareczka2 06.11.2012 20:10
znakomita
Mati13 04.11.2012 18:48
bardzo taką lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak