Barszcz polski

Barszcz polski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywaru z mięsa

    1,5 l
  • ziemniaków

    5
  • buraczki

    4
  • gęstej śmietany

    szklanka
  • mąki

    2 łyżki
  • koperku

    szczypta
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone i umyte buraczki zetrzeć na tarce o duzych oczkach. Zalać częścią wywaru, podgotować nie doprowadzając do wrzenia. Przecedzić po kilku godzinach. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Zalać pozostałym wywarem. Zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką i koperkiem. Połączyć wywar z buraczków z ziemniakami, śmietaną, dodać sól i pieprz do smaku.

Smacznego!!!!

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mysiunia

20.05.2011 12:59
ładnie wygląda:)

Smakosz6

15.11.2010 09:22
mniam

Smakosz6

02.10.2010 20:58
mniam

diablica85

30.06.2010 10:39
Mniam uwielbiam barszczyk :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat