Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na czerwono

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby 1 kg
cebula 0,5 kg
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
olej 0,5 szklanki
ocet 0,5 szklanki
woda 1 szklanka
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
ogórki konserwowe 4 sztuki
papryka czerwona 0,5
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ketchup pikantny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na czerwono

Rybę smażymy w panierce na głębokim tłuszczu. Paprykę i ogórki kroimy w cienkie plasterki,cebulę siekamy,wrzucamy do garnka,dodajemy resztą składników i gotujemy chwilę. Przekładamy w naczyniu na przemian z rybą i odstawiamy najlepiej na noc. :) Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 03.03.2012 12:13
dobre
Pajecznik 15.12.2011 00:43
Moja mamusia taką robi i przyznam szczerze, że dla mnie bije na głowę rybę po grecku. Warto spróbować!!!
BernadettaP 15.11.2011 16:23
Ja się piszę na taką rybkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak