Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka pieczona

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 1
kapusta kiszona 20 dag
jabłko 2
smalec 2 łyżka
cebula 1
sól do smaku
majeranek do smaku
pieprz do smaku
liście laurowe

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka pieczona

Golonkę natrzeć pieprzem, majerankiem i solą. Na smalec wrzucić pokrojoną cebulę i jabłka. Dusić 30 minut. Golonkę włożyć do garnka dusić następne 30 minut. Piec w 190 stopni C, aż będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak