Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 5 sztuk
por 1 średni
seler 1/2 sztuki
marchew 3 sztuki
pietruszka 3 sztuki
natka pietruszki do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron nitki wg uznania
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 listki
ziele angielskie 4-5 kuleczek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

1. Skrzydełka dokładnie umyć i zwrócić uwagę czy nie zostały na nich żadne piórka bądź ich ostatki. Wrzucić do garnka, zalać wodą dodać 3-4 listki laurowe oraz z 4-5 kuleczek ziela angielskiego, doprawić odrobiną kucharka, zagotować.

2. Marchew i pietruszkę umyć i pokroić w paski, por i seler umyć i pokroić w kosteczkę. Wrzucić gdy skrzydełka będą się gotować. Gotować jeszcze ok 45 minut.

3. Makaron ugotować wg przepisu.

4. Wyjąć skrzydełka z zupki i obrać z nich mięsko. Mięsko wrzucamy z powrotem do zupki. Doprawiamy pieprzem, solą i jeśli jest potrzeba jeszcze odrobiną kucharka. Natkę pietruszki rozdrabniamy i oprószamy nalaną już do talerzyka zupkę.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 22.04.2013 21:35
mój niedzielny obiad
IZABELA29 19.02.2013 09:54
podstawa to dobrze go doprawić
Wafelek2601 01.01.2013 00:43
Pyszny rosołek
romanrafal
romanrafal 22.11.2012 15:56
pyszny rosołek na zimne dni
Jodaj 17.10.2012 12:06
mój ulubiony :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak