Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 duża
mięso mielone 1,5 kg
cebula 1 mała
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
ryż 2 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Moje gołąbki

Z kapusty wykrawamy głąb i wrzucamy do garnka,zalewmy wodą i gotujemy stopniowo wyciągając zparzone liście. Odkładamy by ostygły a w między czasie robimy farsz.Ryż gotujemy w osolonej wodzie,mieszamy z mięsem,cebulą,przyprawiamy Kucharkiem,solą i pieprzem. Farsz zawijamy w kapuście i robimy gołąbki. Gotowe układamy ciasno w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika na około godzinę (przkrywamy). Gdy kapusta dość zmięknie zalewamy wszystko sosem (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/172027/sos-do-golabkow.html) i dusimy jeszcze około 10-15 minut.
Gotowe i pyszne! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 31.03.2012 20:43
moje ulubione danie:)
iga2 19.10.2011 14:49
uwielbiam
smakowita 14.10.2011 22:23
gołąbki są smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak