Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos żurawinowo- porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan tarty 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
sól
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
cytryna
Skórka pomarańczowa kandyzowan 3 łyżki
wino wytrawne 1/4 szklanki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Sos żurawinowo- porzeczkowy

Żurawinę należy zmiksować na jednolity krem wraz z dżemem. Do masy dodajemy odciśnięty z soku chrzan, musztardę, wino i drobno posiekaną skórką z pomarańczy. Do smaku doprawiamy odrobiną skórki otartej z cytryny i sokiem cytrynowym, oraz pozostałymi przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2013 11:05
Popularny i dobry sos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak