Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta duszona z ziołami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
masło 1 łyżka
ziele ang 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
tymianek pół łyżeczki
oregano
zioła powansalskie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta duszona z ziołami

Do garnka wlewamy szklankę wody, wrzucamy masło i przyprawy i gotujemy 5 minut.
Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście, odkrajamy głąb i szatkujemy dosyć grubo.
Poszatkowaną kapustę wrzucamy do garnka, mieszamy i dusimy pod przykryciem ok 20 min od czasu do czasu mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 14.10.2011 18:11
dziękuję
Grażyna13 14.10.2011 17:53
Smakowita !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak