Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowo-ziołowy sos do gołąbków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 op.
przyprawa Smak Lata 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt
bazylia 1/2 łyżeczki
oregano 1/2 łyżeczki
mleko 100 ml
skrobia kukurydziana 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowo-ziołowy sos do gołąbków

100 ml mleka wymieszać z 1 łyżką skrobi kukurydzianej. W 1/2 litrze wody rozpuścić 1 kostkę rosołową i 1 łyżkę przyprawy Smak Lata, doprawić suszonym oregano i bazylią, pieprzem i ewentualnie solą, dodać mały koncentrat pomidorowy i łyżeczkę cukru dla złamania kwasu koncentratu. Gotować tak długo aż koncentrat się rozpuści, dodać mleko wymieszane ze skrobią. Gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje, podawać do gołąbków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 11.10.2011 21:11
świetny! ja często robiłem z torebki - Amino - miał na mnie niepowtarzalny smak. Ale to było dawno temu, jak jeszcze nie gotowałem :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak