Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIeczona wołowina w czerwonym winie

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
oliwa 50 ml
sól
pieprz
czosnek 1 zabek
wino czerwone 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: PIeczona wołowina w czerwonym winie

Wołowinę nacieramy solą, pieprzem.
Do oliwy wyciskamy ząbek czosnku i tą oliwą nacieramy mięso.
Mięso wkładamy do torebki do pieczenia, wlewamy czerwone wino, ściśle zawiązujemy i odkładamy do lodówki do zamarynowania na 2 godziny.
Pieczemy ok 60 min w 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 09.10.2011 18:23
i pysznie :)
1j1o1l1a1 08.10.2011 19:55
wykwintne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak