Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 0,5 kg
pieczarki 5 sztuk
cebula 1 szt
sól i pieprz do samku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Słoninę kroimy w kostkę, cebulę w pół talarki
Krok 1 - Smalec z pieczarkami foto
2
Pieczarki ścieramy na grubej tarce
Krok 2 - Smalec z pieczarkami foto
3
Słoninę topimy na małym ogniu, dodajemy zielę i liść, kiedy wytopią sie skwarki dodajemy cebulę, a po 10 minutach pieczarki, dusimy jeszcze 15 minut, po zdjeciu z ognia doprawiamy do smaku
Krok 3 - Smalec z pieczarkami foto
4
Przelewamy do pojemników i odstawiamy do zastygnięcia
Krok 4 - Smalec z pieczarkami foto
5
Wspaniale smakuje z ogórkiem kiszonym
Krok 5 - Smalec z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 17.11.2012 21:25
smak smalcu wzbogacony smakiem pieczarek. Bomba!
Joanna108
Joanna108 02.05.2012 10:17
domowy smalec - super sprawa !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak