Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kiszonych ogórków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 20-30 dag
włoszczyzna 25 dag
woda 3/2 litra
mleko 1/4 litra
tłuszcz 2 dag
mąka 3-4 dag
kwas ogórkowy 1/8 litra
żółtko surowe 1 sztuka
masło 2 dag
sól do smaku
ziemniaki 20 dag
kiełbasa zwyczajna 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kiszonych ogórków

NAleży ugotować wywar z warzyw,ziemniaków z dodatkiem tłuszczu. Ogórki kiszone ścieramy na tarce o dużych otworach. Wywar musimy nastepnie pzrecedzić, podprawić mąką , która jest rozmieszana z mlekiem i nastepnie zagotować Żóltko ucieramy z masłem, rozprowadzamy w 1/8 litra gorącej zupy, mieszamy, i łączymy z z zupą. Dodajemy starte ogórki, kwas ogórkowy, kiełbase pokrojona w kostkę oraz sól do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.02.2012 13:20
lubię
Margo1 13.12.2011 09:01
lubię
halinka1011 08.10.2011 15:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak