Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz rybny z papryką i czarnymi oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 40 dag
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz
mąka 2 łyżki
szalotki 2 sztuki
pomidor 2 sztuki
ząbek czosnku 1 sztuka
żółta papryka
oliwa
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
bulion rybny 1/2 litra
czarne oliwki 5 dag
koperek
kapary całe Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz rybny z papryką i czarnymi oliwkami

Rybę opłucz, pokrój w kostkę. Skrop sokiem z cytryny, lekko posól, panieruj w mące.
Szalotki obierz, podziel na połówki, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory pokrój na cząstki, paprykę na małe kawałki.
Na patelni rozgrzej oliwę, na niej smaż rybę ok. 5 min. Wyjmij. Na tym samym tłuszczu smaż 5 min szalotki, czosnek i paprykę. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj laur i koncentrat pomidorowy. Dołóż cząstki pomidorów, podlej bulionem, dodaj ryby. Duś kolejne 5 min. Gulasz ponownie Przypraw, udekoruj koperkiem i kaparami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak