Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pangowe paluszki w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 3 filety
mąka ok1 szklanka
koperek 1/2 pęczka
pietruszka 1/2 pęczka
mleko 3,2% 1 szklanka
jajko 2 szt
tymianek 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pangowe paluszki w cieście

Pange kroimy na paluszki .Osuszamy i polewamy sokiem z cytryny z dodatkiem tymianku .Odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę . jajka rozbijamy dodajemy sól ,mleko ,mąkę mieszamy miksujemy zeby powstało gęste ciasto jak śmietana . dodajemy posiekaną pietruszke i koper . W cieście maczamy paluszki i smażymy na oleju .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 02.12.2011 09:56
pycha
eli_555 02.09.2010 12:28
Muszę wypróbować.
pioge7 27.06.2010 08:52
super zrobię na pewno
Kate131 27.06.2010 08:25
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak