Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z kruszonką i brzoskwiniami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 Kilogram
jajko 7 Sztuka
mąka ziemniaczana 3 Szklanki
margaryna 3 Kostka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier 35 dekagram
budyń śmietankowy 1 Sztuka
margaryna 1/2 Kostka
kisiel cytrynowy 1 Sztuka
brzoskwinie w puszce 1 Sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z kruszonką i brzoskwiniami.

Ciasto-składniki:
3 szklankę mączki ziemniaczanej.
3 łyżki cukru.
5 żółtek(białka zostaw do masy bazowej).
Kostka palmy.
3 łyżeczki proszku do pieczenia.
Masa twarogowa-składniki:
1 kg.twarogu
puszka brzoskwiń
2 jajka
15 dag. cukru(6 łyżek czubatych)
budyń śmietankowy
1/2 kostki margaryny
Masa bazowa-składniki:
5 białek
20 dag.cukru(8 czubatych łyżek)
1 żółty kisiel
Ciasto:Składniki zagnieść.Ciasto podzielić na pół.Jedną część włożyć do lodówki,drugą
włożyć na blachę i piec 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Masa twarogowa:Palmę utrzeć z cukrem i powoli dodawać jajka,twaróg,budyń suchy.
Masę nałożyć na podpieczone ciasto i przykryć pokrojonymi w plastry brzoskwiniami.
Masa bazowa:Białka z cukrem i kisielem.Pianę rozsmarować na sernik.Wierzch posypać startym ciastem z lodówki.
Piec 1,5 godz. w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.11.2011 10:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak