Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z kaszą i winogronami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 500 g
olej do smażenia 20 g
winogrona 50 g
cebula 1 szt
rosół 100 ml
śmietana gęsta 100 ml
przyprawy do smaku
kasza jęczmienna 200 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z kaszą i winogronami

Sposób przyrządzenia

Cielęcinę obmyć, osuszyć, pociąć w kostkę, mocno obsmażyć na złoty
kolor. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć. Połączyć z mięsem, dusić kilka
minut. Umyć winogrona, dodać do rondla z mięsem, wlać rosół, dusić około
5 minut. Doprawić śmietaną, dodać kaszę, sól, pieprz, odrobinę cukru,
wymieszać. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 03.08.2012 17:06
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak