Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

słodkie migdały 20 dag
gorzkie migdały 1 dag
masło 2 dag
ryż 12 dag
mleko 1,5 litra
cukier 5 dag
rodzynki 6 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Migdały sparzyć, obrać, zemleć na maszynce lub utłuc w moździerzu. Rodzynki opłukać. Mleko zagotować z dodatkiem masła i cukru, zalać nim migdały, rodzynki i ugotowany na sypko ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak