Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 60 dag
szynka wędzona 30 dag
szałwia
olej do smażenia
pieprz
sól
bulion 1 kostka
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z szynką

Schab pokroić na sześć kotletów i lekko rozbić. Oprószyć mięso solą i pieprzem i pokruszonymi listkami szałwii. Każdy kotlet zawinąć w plaster szynki. Związać nitką lub spiąć wykałaczką. Oprószyć lekko mąką i zrumienić na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, polać winem oraz bulionem z kostki i dusić parę minut. Podawać z ziemniakami polanymi sosem z duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 11.10.2011 15:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak