Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle z masą krówkową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
masło 1/4 kostki
kakao rozpuszczalne 3 łyżki
mleko w proszku 1/2 szklanki
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle z masą krówkową

Kroki postępowania

1
Mleko zagotować z cukrem. Dodać masło i gotować tak długo, aż zacznie zmieniać kolor i przestanie się podnosić (kipieć). Pamiętać o mieszaniu, żeby się nie przypaliło.
Krok 1 - Wafle z masą krówkową foto
2
Zdjąć z ognia, wymieszać z kakao. Lekko przestudzić i wymieszać z mlekiem w proszku.
Krok 2 - Wafle z masą krówkową foto
3
Gotową masę rozsmarować na 2 andrutach (trochę masy zostawić), złożyć jeden na drugi i przeciąć na pół.
Krok 3 - Wafle z masą krówkową foto
4
Jedną część posmarować resztą masy i przykryć drugą częścią, docisnąć.
Krok 4 - Wafle z masą krówkową foto
5
Kroić na małe kawałki. Można oprószyć cukrem pudrem.
Krok 5 - Wafle z masą krówkową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 08.09.2013 20:31
Takie domowe wafelki są najlepsze.
Łucja 05.02.2013 10:49
uwielbiam je :) mam bardzo podobny przepis :)
Weronika_eM 12.12.2011 12:46
przepyszne
octo 12.10.2011 14:13
pycha
ewasylwia 08.10.2011 11:31
lubię takie domowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak