Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowe żółtko 1 sztuka
olej 25 dag
ocet winny 1 łyżka
korniszony 2 sztuki
marynowane grzybki 2 sztuki
cukier
pieprz
musztarda 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Żółtko rozmieszać z octem, a następnie ucierać lub miksować dodając po parę kropli oleju. Do utartego sosu, który powinien mieć konsystencję majonezu, włożyć posiekane bardzo drobno korniszony i grzybki, doprawić musztardą, solą, pieprzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 29.03.2012 16:02
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak