Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez tradycyjny 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
żurawina
ser wędzony 18 (wędzony)
karkówka 1,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z żurawiną

1. Żurawinę moczymy w gorącej wodzie. Mięso kroimy w ok. 0,5-cm plastry, oprószamy sola i pieprzem.
2. Blachę (25x40) wykładamy papierem do pieczenia i ciasno układamy mięso. Posypujemy osączoną żurawiną. Starannie przykrywamy serem i smarujemy majonezem. Przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy 1,5 godziny w temp 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.10.2013 07:40
chętnie bym zjadła
Bernadeta1 01.09.2013 00:26
takie mięsko bardzo smaczne
miki47 12.04.2013 13:58
na pewno przepyszne
Magdalena1110 21.12.2011 18:31
super
Krystyna32 21.12.2011 11:24
super
[email protected] 02.12.2011 18:36
lubie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak