Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
mąka zmieniaczana 50 g
mąka pszenna 50 g
jaja 2 szt
sól do smaku
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
olej 25 g
mięso mielone 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem i papryką

Ciasto:

Połowę ziemniaków ugotować, zemleć. Resztę zetrzeć, odcisnąć sok.
Połączyć z mąką, skrobią soku z ziemniaków oraz jajkami.

Farsz:

Cebulę obrać i posiekać. Paprykę oczyścić, drobno posiekać. Cebulę,
mięso i paprykę podsmażyć na oleju, przyprawić.
Pyzy z mięsem:

Z ciasta uformować placki, nadziać je przygotowanym farszem, skleić i
ugotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak